Lees alle verhalen

Geertje Hamminga-Koops (78): ‘Ik heb er hele fijne herinneringen aan!’

In 1948 ben ik opgenomen in het Academisch ziekenhuis in Groningen met TBC die ik gekregen heb van een koe. Ik ging altijd met mijn vader te melken. Ik was de enige van ons gezin. Ik ben behandeld door Dr. Van Lookeren Campagne.

Ik heb een jaar in het ziekenhuis gelegen en ik heb er hele fijne herinneringen aan! Daar heb ik ook mijn poëziealbum gekregen. Die heb ik nu nog steeds. Een paar verpleegsters hebben er ook in geschreven. Na het ziekenhuis moest ik nog een jaar thuis liggen.

Het was voor mijn ouders elke keer een hele reis vanaf Smilde naar Groningen. Wij hadden toen nog geen auto. Het laatste jaar thuis kreeg ik op woensdagmiddag les van een juf. Want ik moest eigenlijk naar school. Toen ik wel naar school mocht kwam ik direct in de tweede klas. Daarna drie maanden in de derde klas en de rest in de vierde. De vijfde en zesde klas heb ik wel een jaar in gezeten. Daarna direct naar de ULO.

Ik ben volgens mij tot en met mijn negende jaar voor controle geweest in Groningen. Later niet meer. Nu heb ik COPD en daar kom ik niet meer vanaf.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.