Lees alle verhalen

Henk Hartog (61): “Ik moest pillen slikken, 26 per dag, 365 dagen lang.”

Eind 2017 begon de ellende. In begin 2018 werd het erger en erger. M’n hoofdpijn bleef dag en nacht doorzeuren, ongeacht hoeveel pillen ik slikte. Ik nam er bijvoorbeeld Saridon of Finimaal voor.

In mei 2018 werd het echt raak. Ik viel steeds weg. Of ik nou lag of zat, het was gewoon time-out. En daarna wist ik niks meer. Dit werd erger en erger, tot ik door de ambulance naar Isala werd gebracht. Di gebeurde terwijl ik buiten bewustzijn was. Bij aankomst kreeg ik een ruggenprik, niks van gevoeld.

Mijn uitslag van Tuberculose Meningitis! Na 2 en een halve week werd ik overgeplaatst naar Haren, Beatrixoord. Daar heb ik 4 maanden gelegen. Ik moest flink herstellen, want kon niet meer lopen of fietsen. Mijn balans links was ook weg. Vanaf Beatrixoord moest ik een jaar lang pillen slikken. 26 per dag, 365 dagen lang.

Na mijn verblijf in het Beatrixoord heb ik 5 en een halve week in de Vogellanden gelegen. Daar gingen we verder met therapie.

Het was een lange weg, ik ben totaal een half jaar van huis geweest. En ik ben nu nog steeds aan het herstellen. Ik heb enorm veel geluk gehad, ik had nu dood kunnen zijn. Ik ben heel dankbaar voor Isala, het Beatrixoord en Vogellanden. M’n artsen zeiden altijd tegen mij “U ben een lopend wonder!”

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.